622-ма ученици прекрачиха праговете на двете девненски училища

622-ма ученици прекрачиха праговете на двете девненски училища

18 септември 2018
Общо 622-ма ученици прекрачиха праговете на двете девненски училища – ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ и СУ "Васил Левски“ – на 17 септември. Новата учебна година на територията на индустриалната община бе открита с празнични концерти, химна на Република България и тържествено издигане на училищните знамена.
 
Кметът на Девня Свилен Шитов и председателят на Общинския съвет Владимир Ненков откриха новата учебна година в Средно училище "Васил Левски“, където школския праг прекрачиха 511 ученици, сред които 61 първокласници. Те бяха посрещнати с празничен концерт, ритуално биене на първия звънец, лисване на менче с вода и минаване под цветен венец на най-малките.
Градоуправникът пожела на учениците и учителите спорна и успешна нова учебна година. "Община Девня инвестира и ще продължава да инвестира в образователна инфраструктура, за да осигури комфортна среда за всички участници в учебния процес“, заяви Свилен Шитов. 
Припомняме, че Община Девня обновява сградата на СУ "Васил Левски", след като спечели проект за енергийна ефективност на стойност 1, 4 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони.
За всички малчугани от I до IV клас в двете девненски училища Общината закупи комплекти учебни помагала и канцеларски материали, с което облекчи бюджета на стотици семейства. За сметка на местната хазна са и униформите за гимназистите от новите професионални паралелки.

В своята приветствена реч Свилен Шитов се обърна специално към първокласниците, осмокласниците и зрелостниците:

"Нека новата учебна година бъде изпълнена с жажда за нови знания, ентусиазъм, креативност и отлични резултати! Безспорно най-развълнувани са тези, които за първи път прекрачват прага на училището – първокласниците. На тях пожелавам незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно! 

 
Добре дошли и на всички осмокласници в Средно училище "Васил Левски“, които тази година започват обучението си в гимназиален етап по специалност "Електрообзавеждане на производството“! Поставете добро начало на Вашето обучение, за да се радвате на плодовете, които гарантираме съвместно с индустриалните гиганти по проекта за професионално образование!
 
На зрелостниците, които за последна година прекрачват школския праг, пожелавам желязна дисциплина и успешно дипломиране, за да продължат образованието си в избраните от тях висши учебни заведения и специалности“.